Vizuális élményeim tárháza

Na Mit Láttam

A Szerelemre hangszerelve (Begin Again) legalább a magyar címénél jobban sikerült - filmajánló

2014. július 23. - pourushka

John Carney a Once (Egyszer) rendezőjének és forgatókönyvírójának legújabb muzsikás alkotása már a hazai mozikban. Romantikus vígjáték zenéről, zenészekről egy zenész szereplésével. Azoknak, akik szeretik a tinglitangli dallamokat és nagyon ki vannak éhezve a szerelmes történetekre, számításaik egy részét biztos megtalálják a Begin Againben, a többiek annál kevésbé.

begin again2.jpg

A problémák egy része nálam ott kezdődik, hogy nem vagyok egy nagy Keira Knightley rajongó. Éppen ezért próbáltam is ellenszenvemet félretenni, de gyorsan kudarcot vallottam. Ennek egyik oka, hogy sajnos szinkronos verziót láttam, így még kellemetlenebbül hatott Keira furcsa szájtartása, a másik pedig, hogy olyan egyenetlen és indokolatlan volt az alakítása és a karaktere is.

Sajnos ez a hullámzás, meg az átgondolatlanság a film nagy részére ugyanúgy elmondható. A játékidő első felének eseményei és megvalósulási formái majdnem kizavartak a moziból. Főleg akkor keseredtem el, amikor biztossá vált, hogy Mos Def és Mark Ruffalo se hozza a tőle várhatót. Aki viszont a már említett zenés romantikára vágyakozik, az itt semmi esetre se adja fel. Ugyanis a film második fele gazdagabb a jó pillanatokban, zeneileg is élvezhetőbb, és láthatóan hatékonyabban törekedtek a klisék kerülésére (ezt a lezárásra is értve), a kihagyhatatlanoknak pedig jobban sikerült tompítani a hatását. Az utcazenélős jelentetek már-már hangulatosra sikeredtek. Simán el tudom képzelni, hogy valaki letölti ezeket a dalokat későbbi repeta céllal. Rádióban már hallottam is az egyik betétdalt.

begin-again roof.jpg

Adam Levinet - bár színészként nem nagyon tudom értékelni, hiszen annyira nem is hangsúlyos a jelenléte - meglepetésemre jobban, mint ahogy a többiektől vártam, ténylegesen hozzájárult a kikapcsolódásomhoz, na nem a küllemével, inkább az énektudásával. 

Nem saját besorolás, viszont teljesen egyetértek vele: ez a film, ha tévében megy, jókedvűen végignézem, vagy max bealszom rajta, de a várható szórakoztatófaktort mindenképpen megkapnám tőle. Viszont ha a fő célom a szórakozás, akkor nem ezt a filmet választanám. A Once-ról több jót hallva, inkább azzal tennék egy próbát. De persze jöhetnek jó zenés filmek kommentben is!

(Saját) kategóriám rá, csakis felirattal:

kötelező - ajánlott - rendben van - szórakozásból - nem kéne - tilos

Olvasva és hallva más kritikákat muszáj megkérdeznem:

Nektek tetszett ez a film?
Dehogy.
Teljesen élvezhető volt.
Nyári limonádénak elment.
Imádtam.
Más
Mégpedig:
Poll Maker

A bejegyzés trackback címe:

https://namitlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr126530489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása