Vizuális élményeim tárháza

Na Mit Láttam

The Killing elstartolt a 3.évad, rögtön dupla résszel

(S03E01-02)

2013. július 03. - pourushka

Nagyon várós volt már az új évad Killing. Hiányzott már ez a behúzós borzongás, a depresszív, állandóan esős hangulat. Jól esik ez a forró nyári napokon. Mondjuk ehhez egyelőre a forró nyár azért még hibádzik. A készítők részéről viszont szerencsére a tőlük megszokott módon idén is dupla adag élvezettel jutalmazták rajongóikat a türelmes várakozásukért cserébe.

Az biztos, hogy a 3. évad vezérnyomozása az elvárásoknak megfelelően hátborzongató lesz. Megint lehet majd tippelgetni, hogy ki bűnös, ki ártatlan, és hogy milyen ördögi sötét elme áll a gyilkosságok hátterében. Remélem ez az évad is okosan részről részre manipulálja majd a nézőket. Az lenne a legjobb, ha megint egy kiadós tengely körüli, helyben pörgetés után szépen beterelnének minket idén is a zavarosba, ahol a záró részig hagynának szédelegve a vaksötétben bolyongani. Eddigi tapasztalataim alapján bennem ezek az elvárások alakultak ki.

Ehhez képest viszont kicsit döcögősen indult a harmadik évad. Persze új szituáció van, új karakterek, új gyilkosságok, fel kell venni a fonalat, és eközben meg kell küzdeni a régi, megszokott és megkedvelt karakterek hiányával is. Legjobb jóindulatból én legalábbis ezzel próbálom magyarázni az elmaradt robbanást.

A meglebegtetett szálak alapján azért nincs ok panaszra. Az állandó elemek rendben voltak: Holder most is vega és menő, sőt eléggé kigyúrt is, a továbbra is fura Linden pedig bemutatott pár új darabot a kötött pulcsi kollekciójából, és természetesen az eső is esett már. Ezenkívül kaptunk jó pár megosztó karaktert, köztük egy fiúlány szereplőt, akit nagy valószínűség szerint Lisbeth Salanderről/a tetovált lányról mintáztak (és egyébként nőnemű). A sorozatgyilkosság idén is elég beteg, az áldozatok szintén fiatal lányok. Szóval az évad során garantáltan lesz düh és befordulás. De ugye mi ezért és a csavaros, esővel tarkított történetszövésért szeretjük ezt a sorozatot. A dupla részek záróképe - ami egyébként nagyon helyén volt izgalom- és borzongásfaktor szempontjából is - egy lápos erdőszél, na reményeim szerint ide belökve fognak hagyni minket a maradék 10 részben tébolyogni. De jó is lenne...

kategóriám rá egyelőre még csak:

kötelező - ajánlott - rendben van - szórakozásból - nem kéne - tilos

 

Ha meghozta a kedvet vagy egyetértesz, jöhet a like!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://namitlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr305388056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása