Vizuális élményeim tárháza

Na Mit Láttam

You're the Worst - egy új, atipikus kapcsolatos sorozat

2014. szeptember 16. - pourushka

Szeretted (max második évad végéig) a New Girlt? Vagy szereted a szókimondó, tapló karaktereket/poénokat? Esetleg szereted a lehetetlen embereket, lehetetlen szitukat? Akkor ez egy neked való sorozat.

A karakterek frissességében nekem leginkább a régi New Girlt hozzák, hiszen itt sem szokványos, könnyen szerethető személyiségek állnak a történések központjában. Persze hozzá kell tenni, hogy ez a sorozat jóval keményebb humorral és nyelvezettel rendelkezik, és kendőzetlenebb, provokatívabb szituációkkal játszik.

Alapszituáció: adott egy nagyon nyers, nehéz természetű, mondhatni tuskó srác (Jimmy), aki exének esküvőjén mélyebb ismeretséget köt egy hozzá hasonlóan nyers, leginkább nehéz esetként jellemezhető lánnyal (Gretchen). Ennek a szociális kapcsolatok két gyöngyszemének kalandjait követhetjük végig, amint éppen kapcsolataikkal küszködnek, vagy ahogyan teljesen tekintet nélkül rondítanak bele környezetük életébe.  

you're the worst.jpg

Nyilván ebben a történetben a mellékszereplők sem könnyű esetek: a veterán lakótárs, a rettenetesen agyatlan legjobb barátnő (aki a srác volt csajának testvére is egyben), az ő felfoghatatlan, láma férje, a családilag nem kicsit elhanyagolt, gazdag, duci szomszéd kissrác, az exek ... Majdnem már túlzó is ez a felsorolás, mintha ebben a sorozatban senki se lenne egyszerű eset. És nem is azok. Talán ezért is találó a rövidebb, 30 perces játékidő, mivel ennél nagyobb mennyiségben már túl zsúfolt, és problémákban élvezhetetlenül tömény lenne a You're the worst.

Ami viszont érdekessé teszi a történetet, hogy bár megszeretni ugyan egyik szereplőt se lehet - amire a készítők szándékosan a legkisebb mértékben sem törekedtek - hiszen őket még saját környezetük is gyakran minősít kártékony embereknek, ők egymást pedig a címmel illetik, valahogy mégis hamar megbékélünk a páros tagjaival, és habár azonosulni egészükkel nem is, de bizonyos reakciójukkal, megszólalásukkal egész könnyedén tudunk. Taszító és csődtömegként való ábrázolásuk ellenére, szerintem pont annyira vannak rendben, mint az emberek többsége.

Ebben a sorozatban két kapcsolatképtelen ember megoldási/megküzdési stratégiáinak szemlélőivé válunk, mégis minden részben kapunk jó pár vicces, egyben kegyetlenül éles vagy éppen teljességgel leszarom szemszöget/megállapítást, amik joggal okozhatnak tényleg, igaza/uk van pillanatot.

UPDATE: Kíváncsi vagy, milyen lett az első évad? Spoilermentes ajánló csak egy kattintásra!

Kategóriám rá:

kötelező - ajánlott - rendben van - szórakozásból - nem kéne - tilos

Egyáltalán érdekel valakit egy egocentrikus emberekről szóló sorozat?
Jóhogy, imádom az ilyen karaktereket.
Ezzel tennék egy próbát.
Inkább kihagyom.
Kifejezetten utálom az ilyen témájú sorozatokat.
Poll Maker

 

Tetszett, vagy kedvet hozott a sorozathoz? Akkor megosztani és/vagy lájkolni ér!

A bejegyzés trackback címe:

https://namitlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr676700449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turulpina 2014.09.17. 11:32:41

soha se értettem, miért tartják egyesek jóbarátok szintű sorozatnak HIMYM-t, szerintem kifejezetten pocsék

egy-egy Jóbarátok-epizód tele van felröhögős poénnal, még 10-jére látva is néha elnevetem magam

(TBBT ugyanez)

a trottyos HIMYM - nek meg lehet nézni akár egy komplett epizódját anélkül, hogy elmosolyodnék, zéró humor

diszkriminans (törölt) 2014.09.17. 11:38:11

@turulpina:
Azért, mert a Jóbarátok is ugyanolyan pocsék.

jet set 2014.09.17. 11:58:59

@turulpina: Nekem egyszer nézve sem volt vicces a Jóbarátok. Gondolom, ha neked az tetszik, akkor nem tetszik a másfajta humor. És fordítva.

pourushka · http://namitlattam.blog.hu/ 2014.09.17. 12:04:25

@turulpina:
HIMYM max készítői szándékban akart hasonlítani a Jóbarátokra, ami egyértelműen nem sikerült, pontosabban évadról évadra egyre rosszabbul sikerült. A Jóbarátok meg nem véletlenül újranézős klasszikus. A Big bang-nek is azért volt mélyrepülése, de szépen visszatért. Én mostanában inkább IT Crowd ismétléssel pótlom a sitcom hiányomat.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.17. 13:20:00

Hogy a poszthoz is kommenteljen valaki: Én nézem, nekem nagyon tetszik, hogy mindenki "paraszt" ebben a soriban. :D

De még a jófej szereplők is minimum kattantak. :D
süti beállítások módosítása