Vizuális élményeim tárháza

Na Mit Láttam

Mastersék erotikusabb felhanggal folytatják a felvilágosítást

2. évad spoilermentes ajánló

2014. december 19. - pourushka

Az idei év egyik legjobb epizódélményemet elvitathatatlanul a Masters of Sexnek köszönhetem (az imdb-n is legtöbbre értékelt S2E03 Fight c. résznek), sőt, az egyik legjobb sorozatévadélményt is. Míg az első évadot lassú tempója és eseménytelensége miatt leginkább a karakterdráma rajongóknak tudtam ajánlani, jó hír viszont, hogy ez a második évad már sokkal szélesebb közönség számára is élvezhető/-etes. Ennek oka: a több történés, a több izgalmas karakter, a több bonyolult szál, és ami sokakat biztosan a képernyő elé csalogat, a jóval több szex.

masters_of_sex_fb.jpg

Kijelenthető erre az évadra, hogy a Masters of Sex életrajziból sikeresen avanzsált erotikus drámává, mindezt úgy, hogy a változást nem a karakterdráma minőségromlására érték el. Nem érződik az sem, hogy elsődlegesen a nézőszámnövelés lett volna a cél. Ami pedig egyértelműen a legfontosabb, hogy ez az erotikusság kicsit sem olcsó és hatásvadász. Kifejezetten ízléses, tudományra kiélezett, továbbra is mély, sőt mélyebb lélektannal megtámogatott szexsztori a Masters of Sex. Aki tehát hiányolta volna az előző évad során a szexjeleneteket, az ugyanezt nem fogja érezni ennél az évadnál. Aki viszont a pornót hiányolta, az ezt az évadot se nézze.

masters-of-sex-episode-2_07-asterion-promotional-photo.jpg

Akár tűnhetne is a sorozat napjaink kíváncsiskodó háziasszonyainak szánt Emmanuelle+Tyffani egyvelegének, de a Masters of Sex nyilván ennél túlmutatóbb. Maradtak a mély tartalmaknál, ügyesen fejtik fel a karaktereket, és hiteles képet mutatnak a kor társadalmáról ami, (most is kikívánkozik belőlem) bizonyos kérdésekben ijesztően nem áll elég távol korunk felfogásmódjától. A történet középpontjában álló szexuális edukáció pedig éppannyira informatív és elgondolkodtató saját korának, ahogy sorozatnézők számára is. És kendőzetlenségével kábé hasonlóan zavarta össze az állóvizet akkor is és most is. Akik pedig a központi karakterek miatt nézik a Masters of Sexet, azoknak szintén nem okozhat csalódást a sorozat, mert annak a szálnak sem ment a rovására (sőt!) az erotika térnyerése. 

mastersofsex.jpg

Az említett erotikus többlet mellett további tartalmi, karakterbeli és történetvezetésbeli változás is történt az előző évadhoz képest. Akkor még a kutatás középpontjában az orgazmushoz vezető út fázisai álltak, a második évad egyértelműen a kutatás és a kutatók útkeresésére és a szexuális zavarok feltérképezésére és gyógyítására fókuszál. Tavaly az egész évad nagyon lassan építkezve jutott el egy olyan katartikus évadzáróig (talán így nézve elég szembetűnő párhuzamot lehet találni történetmesélés és a kutatás tematikája között), a Masters of Sex második évada szöges ellentéte elődjének, ugyanis itt minden rész nagyon intenzív, sok esetben katartikus, kifejezetten gyors és eseménydús volt. Az évadzáró rész kivételével. Ami az egyetlen oka annak, hogy nem tudom - az egyébként minden más szempontból jogosnak tartott  - legmagasabb besorolást adni.

Ez az évad tehát kinőtte magát, sokkal merészebb, zavarba ejtőbb, elgondolkodtatóbb és szexibb, mint az előző, ezért minden kíváncsiskodónak és karakterdráma rajongónak ajánlom.

Kategóriám rá:

kötelező - ajánlott  - rendben van - szórakozásból - nem kéne - tilos 

Te miért nézed/néznéd a Masters of Sex-et? (több válasz is jelölhető)
mert baromi jó karakterdráma
a szex miatt
a nagyon jó a témaválasztás miatt
a főszereplők szerelmi szála miatt
mert szexi
mert sok szempontból is informatív
nem nézem, és nem is tervezem, hogy fogom
Más
Mégpedig:
Poll Maker

A bejegyzés trackback címe:

https://namitlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr726994499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása