Vizuális élményeim tárháza

Na Mit Láttam

A homár/ The Lobster nagyon elmebeteg, a szerelem pedig vak - filmajánló

2016. január 21. - pourushka

Trailer láttán nem volt kétség, ezt a filmet látnom kell. Részben azért, mert az alapötlet apró morzsái is elég provokatívak voltak ahhoz, hogy megrántsák előttem a kíváncsiság mézes madzagját, másrészt pedig már nagyon vágytam egy valóban beteg alkotásra. És hogy mit kaptam? Hát egy nagyon keserédesen vicces, beteges játékot, amit szerettem. 

lobster.jpg

Kicsit bővebben az alapsztoriról, amit a KDNP bármely kerületének ifjúsági osztálya könnyezve irigyelne el: a The Lobster rideg világában ha valaki bármilyen okból egyedülálló, akkor rögvest beutalják egy creepy szállóba, ahol a felelős vezetés szakszerű segedelmével kap 45 napot, hogy újra párt találjon.

lobster_theguardian_com.jpg

Amennyiben ez nem sikerül, akkor egy általa választott állattá változtatják, a főszereplő, Colin Farrell, esetében (akinek bátyja a történet elején már kutya!!! :)))) ) ez a választás például a homárra esik. Mennyire zseniális már ez így, nem? Olyan mint az 1x1, minden megoldva, helyén rendben. Ha kiváncsi vagy, te milyen állat lennél, töltsd ki a The Lobster saját illően beteg kvízét, amiért katt ide >>

Na de vissza a filmhez, komolyan, ez az alapötlet azért elég király színteret ad egy kis játszadozásra. Amivel a film bő kézzel él is.

lobster_batyos_kep.jpg

Szoba kilátással és bátyussal a jobb alsó sarokban

További részleteket nem árulnék el, elég annyit tudni, hogy a The Lobster mesterséges szerelemre, párra lelés alaptörténete vegyülve egy kis Éhezők viadalával/ Battle Royallal, jó színészi játékkal garancia lesz a fekete szórakozásra. Mélységét illetően pedig butaságról, emberi egyszerűségről, bármilyen irányú korlátozás negatív következményeiről sokszínű képet festő, mégis nem tanító szándékú történet, sokkal inkább egy remek kísérlet, nem több.

the-lobster-movie-trailer-images-stills-colin-farrell-rachel-weisz1.png

Akinek a Kutyafog (Kynodontas) alkotást is jegyző Yorgos Lanthimos rendező neve ismerősen cseng, már sejteni is véli, mire vállalkozik a film megnézésével. De jobb ha tudja, ez a film nyíltabban humoros, és jóval könnyebben befogadható játékra csábít, mint az említett, legjobb idegen nyelvű Oscarra is jelölt, beteg családi kísérletes Kutyafog. Akinek pedig teljesen ismeretlen Lanthimos munkássága, készüljön, hogy beteg lesz, de remek is egyben.

Amondó vagyok, ne csak az Oscar esélyes filmekre legyünk kíváncsiak, hanem az ilyen elmebetegségekre is!

Éppen ezért kategóriám rá erősen:

kötelező ajánlott  - rendben van - szórakozásból - nem kéne - tilos

A bejegyzés trackback címe:

https://namitlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr418298808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása