Vizuális élményeim tárháza

Na Mit Láttam

Undorítóan szépen indít a 3. évad Hannibal

2015. június 12. - pourushka

Gyönyörű, mesteri képek, kendőzetlen, gyomorforgató és csendes kegyetlenség. Ez volt eddig és ezzel is folytat a Hannibál 3. új évada az olasz Antipasto, azaz 'előétel' című résszel, ami minden bizonnyal meg is hozza az étvágyat az elkövetkező mediterrános hannibalos menüsorhoz, vagyis a még tálalásra váró, további 12 részhez.

hannibal_3.jpg

Az évadnyitó rész ajánlásához egy pillanatra vissza a gasztronómiához: az antipasto olyan előétel, ami szinte bármi lehet, bármilyen felvágott, hideg vagy meleg falatok. Az első rész pont ilyen volt. Kaptunk vérfagyasztó és vérforraló pillanatokat, időben ugráltunk jelen-múlt között, az összetört szívű Hannibál európai garázdálkodásairól kaptunk képet, erről a szabadabbnak tűnő és Will-nélküli új életszakaszról, közben szépen lassan tisztázódni látszanak bizonyos részletek az évadzáró rész körül is. Korábbi évadok menüsorai itt: első évad, második évad.

hannibal_pic.jpg

Ez a rész már kezd lényegesen hasonlítani a filmek világához, persze megtartva jellegzetességeit is. Valahogy mégis furcsa ahogy kezd összeérni a már ismert sztorikkal a sorozat. Az eddigi két évad alatt olyan jól sikerült már megszokni, hogy nincs hasonlítgatás. Eddig egyedül Hannibal alakjánál adódott ez a kérdés, amit inkább felfogásbeli eltérésnek érzékeltem, hogy most inkább ki Hannibal. Nálam meglett a döntés: Mads Mikkelsen által hozott karakter a valódi Hannibal, Sir Anthony Hopkins "gyermekkorom" idealizált ( :) ) Hannibalja. Mindkettőt lehet magasztalni, és végtére egyik se csorbítja a másik teljesítményét. (Engem mondjuk sokkal jobban lázba hoz és vált ki rajongást Mikkelsen formálta karakter.) Más hasonlítás nem igazán adódott, és ezt szerettem. Ez az évad viszont, amiben a Vörös Sárkány is bőven megjelenik, már nem előzmény sztori. Kiváncsi leszek, hogyan oldják meg az ismert történeteket ebben a sokkal reálisabb és félelmetesebb felfogásban. Tippem szerint, pont ahogy a kezdő epizódban is tették, undorítóan szépen. 

11205589_897465646942873_8208322249338200665_n.jpg

Az első rész vizuális élvezeteihez Scullyt Bedeliat játszó Gillian Anderson tényleg sokban hozzájárul, habár szerintem kifejezetten törpésítik a dicsőített kosztümjei :( Szóval minden rettenetesen gyönyörű és borzongatóan sötét. Mióta vártam már!

Hannibál visszatért, és láthatóan van hova és tudja is tovább tolni az izgalmakat.

Kategóriám rá egyértelműen:

kötelező - ajánlott  - rendben van - szórakozásból - nem kéne - tilos

A bejegyzés trackback címe:

https://namitlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr527534786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crazyfish 2015.06.13. 10:49:17

Egyetértek, Mikkelsen egy állat...:))...ha még Finnes is megjelenne mint vörös sárkány, becsokiznék...lol...mikor a Vörös Sárkányban, a sötétkamrában azt mondja, a vak csajnak, hogy : "bennem nincs szánalom" feláll a szőr a hátamon...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.13. 12:55:19

Mikkelsen tényleg jobb, mint hopkins.

pourushka · http://namitlattam.blog.hu/ 2015.06.13. 16:28:25

Hopkins jateka sokban hozzajarul azert ahhoz, hogy Hannibalert rajongani lehessen,amit Mikkelsennél inkabb a jatekaert lehet

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.11. 14:02:29

@pourushka: de egy kannibál szorzatgyilkosért nem kell rajongani, nem? ;)

Értsd nem kell, hogy szimpatikus legyen a figura, sőt nem is szabadna.

pourushka · http://namitlattam.blog.hu/ 2015.08.11. 14:57:59

@doggfather: a rajongás a kezdeti nézőszámot generálta, aminek előzménye a Hopkins-féle szimpatikus, nagy tudású, úriember kannibál Hannibal-kultusz. nyilván ez a Hannibal nem reális, nem úgy mint a mikkelseni alakítás, ami viszont nem hoz akkora számokat :( de kérdésedre a válaszom természetesen nekem is, hogy nem szabadna

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.08.11. 15:45:43

@pourushka: így nem szabad egy mozifilmet meg egy kábelsorit összehasonlítani.

(nézőszám)

Ha így néznénk akkor az összes marvel sori (dd, shield mega mik még jönnek) mind bukás, mert egyik se hozza a mozifilmek nézettségét. ;)

pourushka · http://namitlattam.blog.hu/ 2015.08.11. 15:55:10

@doggfather: ja ez nem összehasonlítás, csak egy megállapítás, ami a sajnos véglegesnek tűnő kaszát magyarázhatja :(
süti beállítások módosítása