Vizuális élményeim tárháza

Na Mit Láttam

Manhattan Love Story - Sorozatajánló főként nőknek

2014. október 07. - pourushka

Korábbi évek felhozatalához képest most kifejezetten sok új, romantikus sitcomot várhatunk a tengeren túlról. Köztük a már címében is szuper romis, de nem túl egyedi benyomást keltő Manhattan Love Storyt.  Az ilyen műfajú sorozatoktól nem is szoktunk sokat elvárni, csak legyenek könnyedek, szórakoztatóak, szívmelengetőek, valamennyire egyediek, miközben kerüljék a sablonos vagy erőltetett megoldásokat. Hasonló elvárásokkal kezdtem hát bele ebbe az újoncba is.

ustv-manhattan-love-story-still.jpg

Az America's Next Top Model 11. évadából ismert Analeigh Tipton elsőre merész választásnak tűnt, még úgy is, hogy a Crazy, Stupid, Love-ban már színésznő mivoltában is látható volt. Mondjuk azt a szerep se nevezhető vízválasztónak, hiszen nem is volt olyan sok minden, amit elronthatott volna. Így hát egy sorozatot rá és komikai képességeire bízni, eléggé merészségre vall. Voltak is félelmeim. Erre kiderült, hogy nemcsak hogy ő a legismertebb a szereplők között, de kvalitásaiban is a legkiemelkedőbb.

analeigh_antm.jpg

Történet: adott egy szende, szerencsétlenkedő, romantikus lány, aki letagadhatatlanul új New Yorkban. Régi, jó (mások életének tiszteletét nélkülöző) barátnője jó szándékának köszönhetően megismerkedik egy cinikus, nagyképű, de később majd biztos jó irányba változó sráccal. Hallottuk ezt már ezerszer. Ráadásul kicsit nehezen is indul be a történet.

Sokat javít és derít viszont a helyzeten a főszereplő páros belső, csak a nézőkkel megosztott kommentjei, amivel folyamatosan reflektálnak az eseményekre, és minősítik többek közt önmagukat. Ez pedig jó mennyiségben és minőségben használva kifejezetten jól működhet. A főhősnő, Dana szerencsétlenkedése még bőven a szerethető kategóriába esik. Annak ellenére, hogy néha kifejezetten nehezen hihető, hogy valaki ennyire ügyetlenül használja 2014-ben a Facebookot vagy a tapifónját.

Amitől mégis működnek ezek a poénok, mert a bénázásnak sikerül kicsit mindannyiunk félelmeit megtestesítenie. Egyszerű példa: gondolom sokakkal fordult már elő, hogy ijedten csekkolni kellett utólag, hogy az előző pillanatban keresést vagy posztolást sikerült telefonos fészbúkozáskor elkövetni.

A pilot alapján a Manhattan Love Story - főleg női nézők számára - akár egész aranyos sorozat lehet. Ez pedig leginkább nem is a sztorin (amit nem is hinnék, hogy nagyon túlgondoltak volna), hanem a mellékszereplők megkedveltetésén fog múlni. Bár nekem nem annyira a világom, 

kategóriám rá:

kötelező - ajánlott - rendben van - szórakozásból - nem kéne - tilos

A bejegyzés trackback címe:

https://namitlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr136768163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása