Vizuális élményeim tárháza

Na Mit Láttam

A félrelépés első lépései - The Affair pilotozás

2014. október 11. - pourushka

Nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, ebben a sorozatban egy viszony történetét ismerhetjük meg. A készítői szándék viszont már kicsit sejtelmesebbé teszi a dolgot, ugyanis ezt, a címben szereplő félrelépést pszichológiai összefüggéseiben kívánják bemutatni. Ez pedig most vagy csupán egy nagyzoló és hatásvadász kijelentés, vagy valami izgalmas vállalkozás. Utánanéztem.

the-affair-poster.jpg

Egy pilottól alapból elvárható, hogy felkeltse az érdeklődést, jelölje ki a sorozat egyéni jellemzőit, és adja át szándékolt esszenciáját. Ilyen szempontból nagyon nem szokványos élményben részesültem a The Affair első részének nézésekor, ugyanis közel fél óra után majdnem abbahagytam. Ezzel pedig majdnem teljesen téves benyomást szereztem a sorozatról. Komolyan azon gondolkodtam, hogy a téma pikantériájával próbálják majd eladni ezt a sorozatot, feltételezve, hogy a nézők bőven beérik ennyivel, és ezért nem törődtek azzal az írók, hogy a főszereplő pasi életét, családját egy ennyire elnagyolt és bután túlzó módon ismertetik meg velem. Hol marad a beígért pszichológiai aspektus? Az egész első félóra zavaros összefüggéstelen volt, és alátámasztotta félelmeimet. De szerencsére nem adtam fel itt. Ekkor jött ugyanis (aki semmi infót nem akar a sorozatról, annak annyi jön itt, hogy nézd tovább, érdemes!, többieknek szintén spoilermentesen:) a történet második fele időben, értelemben és szemszögben egyaránt. Hiszen innentől az affér másik főszereplője veszi át a narrátor szerepét, és a női szemszögből is megismerhetjük a találkozás első napjának történetét.

Ez a narratívaválasztás kifejezetten ötletesnek bizonyult, a megvalósulása pedig - minél több idő telt el a rész megnézése óta - egyre jobban tetszik. Nem tudni milyen idő távlatából mesélik el ezt a sorsfordító napot, de ezenkívül - a visszaemlékezés természetéből fakadóan - még nagyon sok más dolgot sem tudunk meg, hiszen ez a két ember nem teljesen ugyanúgy és nem is ugyanarra emlékszik. Már az első rész után nagyon sok nyitott kérdés van, közben pedig bőven akad minek utánagondolni. Ha ezt a további 9 részben is ilyen okosan folytatják, akkor ebben az évadban egy nagyon izgalmas játéknak leszünk majd szemtanúi.

Kategóriám rá:

kötelező - ajánlott - rendben van - szórakozásból - nem kéne - tilos 

Adsz egy esélyt a sorozatnak?
Izgalmasan hangzik, nézni fogom!
Inkább kihagyom.
Egyéb
Mégpedig:
make a poll

 

A bejegyzés trackback címe:

https://namitlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr706781561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása